Sharepoint

Mi a Sharepoint?

A SharePoint a Microsoft Office termékcsomag egyik eleme, a felhasználók böngészőprogramjukon keresztül érhetik el a szervezet szerverein vagy a felhőben futó SharePoint webes rendszert.

A szoftver célja egyének, csapatok, munkahelyek és intézmények segítése elektronikus tartalmaik tárolásában, közös szerkesztésében, megosztásában és intelligens keresésében bárhonnan és bármilyen eszközön.

A hivatkozás megnyitásával mindenki mindig a legfrissebb, aktuális változaton dolgozhat jogosultságainak megfelelően.

A rendszer használata esetén nem kell többé e-mail üzenetekből visszakeresni egy-egy dokumentum legfrissebb változatát, hiszen a dokumentumok csatolása helyett elegendő a SharePointra feltöltött dokumentum linkjét elküldeni.

A rendszer az elektronikus tartalmakon végzett minden módosítást elment, valamint a felhasználók számára lehetőséget biztosít arra is, hogy egy dokumentum korábbi verzióját elérjék, egy másik verzióval összehasonlítsák.

Szervezet csoportjai számára létrehozott webhelyeken nem csak elektronikus tartalmak tárolására van lehetőség, hiszen a rendszer számos olyan funkciót biztosít, mely a hatékony csoportmunkát elosegíti (közös naptárak, címjegyzékek, feladatlisták, hirdetmények, wiki, dokumentum sablonok, keresés, munkafolyamatok, űrlapok).

A SharePoint rendszert konfigurálással valamint egyedi tovább fejlesztéssel teljes mértékben a szervezet igényeire lehet szabni, így teljes informatikai támogatást tud adni a szervezet üzleti folyamatainak végrehajtásához.

Az Office termékektől megszokott felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik,

mely nagymértékben megkönnyíti az új felhasználók számára a csoportmunka webhelyek használatba vételét.

Miért a Sharepoint?

Sharepoint szoftver használatának legfontosabb előnyei:

Megszokott egységes felhasználói felületek.

Munkafolyamatok (Workflow) széleskörű támogatása.

Teljesen webalapú működés, nem igényel otthoni telepítést.

Nagyvállalati biztonsági előírásoknak maximálisan megfelel.

Testreszabható jogosultságkezelés. Linkfelhő

Egyedi csoportmunka webhelyek.

A fájlok közvetlenül SharePointról megnyithatók és visszamenthetők.